dlo

Terugblik

UITSLAG DELOITTE LADIES OPEN 2014

  1. Kylie Walker SCO 213
  2. Malene Jorgensen DEN 213
  3. Nikki Cambel AUS 213

Bekijk volledige uitslag

Terugblik video

Bekijk alle video's

Terugblik winnares

Met drie dagen prachtig lenteweer is het Deloitte Ladies Open 2014, waar Christel Boeljon de vierde plaats pakte, geslaagd. Het sterke weekend van Christel Boeljon was goed genoeg voor een plaats in de top-5 maar door een zwakke beginronde miste ze op twee slagen de play-off.

Er waren maar liefst twee play-off rondes nodig voordat de winnares bekend werd. De Schotse Kylie Walker trok uiteindelijk aan het langste eind met een birdie waar de Deense Malene Jorgensen en de Australische Nikki Campbell par maakten.

Het was wederom een heerlijk sportevenement, dat veel te snel voorbij ging. We kijken nu al uit naar het Deloitte Ladies Open 2015!

Scoreoverzicht 2014

Het toernooi

toernooi

Het Deloitte Ladies Open is onderdeel van de Ladies European Tour, het hoogste professionele circuit voor damesgolfers in Europa. In 2014 wordt het toernooi voor de 20e keer op Nederlandse bodem gespeeld. Het prijzengeld is de afgelopen jaren gestegen naar 250.000 euro, waarvan de winnaar 37.500 euro verdient.

Deloitte is sinds 2010 partner van het Deloitte Ladies Open en sinds 2011 titelsponsor. Dankzij Deloitte en de partners KLM en ABN AMRO is het toernooi gegroeid tot een van de best georganiseerde toernooien van de Ladies European Tour.

spelvorm

Christel Boeljon

Christel Boeljon is ambassadrice van het Deloitte Ladies Open. Boeljon schreef geschiedenis door als eerste Nederlandse speelster mee te doen aan de Solheim Cup. Onder meer door het goede spel van de Nederlandse wist Europa de overwinning binnen te slepen. Boeljon heeft drie wedstrijden van de Ladies European Tour gewonnen.

Christel Boeljon, noemt het ontwerp van The International uitdagend: 'Je kunt de holes op verschillende manieren spelen, dit is een baan die je moet leren kennen om hem goed te spelen. 'European Tour-speler Maarten Lafeber, ambassadeur van The International, spreekt van een 'jonge baan van hoog niveau.'

Programma

Openingstijden
Woensdag 21 mei         08.00 - 18.00 uur
Donderdag 22 mei        12.00 - 18.00 uur
Vrijdag 23 mei              08.00 - 21.00 uur
Zaterdag 24 mei           08.00 - 21.00 uur
Zondag 25 mei             08.00 - 21.00 uur

(Op woensdag en donderdag is toegang gratis. Op de andere dagen heeft u een toegangskaart nodig.)

Woensdag 21 mei
Pro-Am
Genodigden van partners en sponsors spelen met een professional van de Ladies European Tour op de baan waar twee dagen later het toernooi begint: The International.     

Donderdag 22 mei
Pro-Am
Genodigden van de partners en sponsors spelen met een professional van de Ladies European Tour op de baan waar een dag later het toernooi begint: The International.

Programma

Vrijdag 23 mei
1e ronde
08.00 uur start eerste ronde. 126 professionals spelen in een flight van drie speelsters 18 holes. De ronde is omstreeks 19.00 uur afgelopen.       

Zaterdag 24 mei
2e ronde
08.00 uur start tweede ronde. 126 professionals spelen in een flight van drie speelsters 18 holes. De ronde is omstreeks 19.00 uur afgelopen. De beste 60 professionals na deze dag plaatsen zich voor de laatste ronde.      

Zondag 25 mei
Finale
08.00 uur start finale. In flights van twee speelsters starten de professionals aan de laatste ronde. De speelsters met de beste score starten als laatste. De wedstrijd is rond 16.30 uur afgelopen. Aansluitend vindt de prijsuitreiking plaats.

Spelregels

Deloitte Ladies Open is een driedaagse toernooi en bestaat uit 54 holes strokeplay. Deelnemers spelen een ronde van 18 holes per dag. De par van de baan is 72.

Regels
Het kampioenschap zal gespeeld worden volgens de regels die zijn goedgekeurd door de Royal and Ancient Rules Limited en de plaatselijk geldende regels. Daarnaast is er een aantal speciale ‘Tourregels’ van kracht die alleen van toepassing zijn op toernooien van de Ladies European Tour. Deze regels hebben voornamelijk te maken met spelsituaties aangaande tijdelijke obstakels (tribunes, reclameborden, crossing signs, etc.). Daarnaast worden regels ten aanzien van slow play voor Tourspelers streng gehanteerd.

Play-off
In het geval van een gedeelde eerste plaats zal het kampioenschap beslist worden middels een ‘sudden-death play-off' op zondag direct na de laatste ronde. 

Speelstersveld

Speelstersveld
Het veld bestaat uit 126 speelsters, inclusief 5 amateurs. De beste 60 professionals na de eerste 36 holes en iedere professional met dezelfde score als de nummer 60, kwalificeren zich voor de derde ronde. De rest valt af en mag geen finaleronde spelen. Dit noemen we de cut. Amateurs worden in deze getallen niet meegeteld maar kwalificeren zich wel als ze na 36 holes dezelfde score of een betere score hebben dan nummer 60.

Bekijk hier de Entry List.

Locatie

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer
Kom naar het Deloitte Ladies Open met het openbaar vervoer. Het toernooi is op deze manier zeer goed bereikbaar. Met de trein reist u snel, comfortabel en duurzaam naar Schiphol. Vervolgens kunt u vanaf Schiphol gebruik maken van bus 69, 195 en bus 197 (richting Amsterdam). Deze brengen u in minder dan vijftien minuten naar de ingang van de golfbaan.

De bussen vertrekken elke 15 minuten vanaf Schiphol Plaza richting de golfbaan. Let op dat u uitstapt bij bushalte: Koekoekslaan. Bereken uw reis gemakkelijk via www.9292ov.nl

Parkeren
Bezoekers van het Deloitte Ladies Open kunnen parkeren op de daarvoor aangegeven parkeerterreinen bij Schiphol.  Meer informatie

The international

The International

Het Deloitte Ladies Open wordt in 2014 voor de tweede keer gespeeld op The International, een baan van internationale allure die tot de allerbeste van Nederland behoort. De championship course ligt op een A-locatie, op de grens van Amsterdam. De ligging van de baan zorgt voor een uitstekende bereikbaarheid.

Het ontwerp van de baan  is van majorwinnaar en Ryder Cup-speler Ian Woosnam in samenwerking met het bureau Mastergolf van Bruno Steensels. Het golvende terrein lijkt op een duinlandschap en door de hoogteverschillen tot veertien meter waan je je in het buitenland. Dat effect wordt ook gecreëerd door natuurstenen keermuurtjes bij waterhindernissen en afslagplaatsen in de baan. Het onderhoud van de glooiende fairways en greens is van de hoogste kwaliteit.

Baaninformatie

De baan is in 2012 geopend. Het indrukwekkende clubhuis aan de achttiende green is sinds kort geopend. Het gebouw is ontworpen door Mecanoo, het bureau van architecte Francine Houben. Voor het interieur is binnenhuisarchitect Piet Boon verantwoordelijk.

Bezoekadres:
Oude Haagseweg 200
1171 PE Badhoevedorp
Telefoon: 020 303 4444

Postadres:
PO Box 75134
1070 AC Amsterdam

Stichting don

Het Deloitte Ladies Open omarmt dit jaar opnieuw stichting DON (Diabetes Onderzoek Nederland) als goede doel en steunt hiermee de strijd tegen de slopende ziekte diabetes. Het doel van stichting DON is het ondersteunen van fundamenteel onderzoek naar de genezing van diabetes.

Vorig jaar is er ruim 50.000 euro opgehaald tijdens de Charity Challenge en de toernooidagen. Ook dit jaar zullen er weer verschillende mogelijkheden zijn voor bezoekers om een steentje bij te dragen. 

Lees verder