\ Deloitte Ladies Open

dlo

Nieuws

Het toernooi

toernooi

Het Deloitte Ladies Open is onderdeel van de Ladies European Tour, het hoogste professionele circuit voor damesgolfers in Europa. In 2015 wordt het toernooi voor de 21e keer op Nederlandse bodem gespeeld.

Deloitte is sinds 2010 partner van het Deloitte Ladies Open en sinds 2011 titelsponsor. Dankzij Deloitte en de partners KLM en ABN AMRO is het toernooi gegroeid tot een van de best georganiseerde toernooien van de Ladies European Tour.

Tijden:

Vrijdag 19 juni: 08.00 – 19.00 uur

Zaterdag 20 juni: 08.00-19.00 uur

Zondag 21 juni: 09.00 – 16.30 uur

* Tijden zijn onder voorbehoud

spelvorm

Christel Boeljon

Christel Boeljon is ambassadrice van het Deloitte Ladies Open. Boeljon schreef geschiedenis door als eerste Nederlandse speelster mee te doen aan de Solheim Cup. Onder meer door het goede spel van de Nederlandse wist Europa de overwinning binnen te slepen. Boeljon heeft drie wedstrijden van de Ladies European Tour gewonnen.

Christel Boeljon, noemt het ontwerp van The International uitdagend: 'Je kunt de holes op verschillende manieren spelen, dit is een baan die je moet leren kennen om hem goed te spelen. 'European Tour-speler Maarten Lafeber, ambassadeur van The International, spreekt van een 'jonge baan van hoog niveau.'

Spelregels

Deloitte Ladies Open is een driedaagse toernooi en bestaat uit 54 holes strokeplay. Deelnemers spelen een ronde van 18 holes per dag. De par van de baan is 72.

Regels
Het kampioenschap zal gespeeld worden volgens de regels die zijn goedgekeurd door de Royal and Ancient Rules Limited en de plaatselijk geldende regels. Daarnaast is er een aantal speciale ‘Tourregels’ van kracht die alleen van toepassing zijn op toernooien van de Ladies European Tour. Deze regels hebben voornamelijk te maken met spelsituaties aangaande tijdelijke obstakels (tribunes, reclameborden, crossing signs, etc.). Daarnaast worden regels ten aanzien van slow play voor Tourspelers streng gehanteerd.

Play-off
In het geval van een gedeelde eerste plaats zal het kampioenschap beslist worden middels een ‘sudden-death play-off' op zondag direct na de laatste ronde. 

Deelnemers

Het veld bestaat uit 126 speelsters, inclusief 5 amateurs. De beste 60 professionals na de eerste 36 holes en iedere professional met dezelfde score als de nummer 60, kwalificeren zich voor de derde ronde. De rest valt af en mag geen finaleronde spelen. Dit noemen we de cut. Amateurs worden in deze getallen niet meegeteld maar kwalificeren zich wel als ze na 36 holes dezelfde score of een betere score hebben dan nummer 60.

Locatie

The international

The International

Het Deloitte Ladies Open wordt in 2015 voor de derde keer gespeeld op The International, een baan van internationale allure die tot de allerbeste van Nederland behoort. De championship course ligt op een A-locatie, op de grens van Amsterdam. De ligging van de baan zorgt voor een uitstekende bereikbaarheid.

Het ontwerp van de baan  is van majorwinnaar en Ryder Cup-speler Ian Woosnam in samenwerking met het bureau Mastergolf van Bruno Steensels. Het golvende terrein lijkt op een duinlandschap en door de hoogteverschillen tot veertien meter waan je je in het buitenland. Dat effect wordt ook gecreëerd door natuurstenen keermuurtjes bij waterhindernissen en afslagplaatsen in de baan. Het onderhoud van de glooiende fairways en greens is van de hoogste kwaliteit.

Baaninformatie

The International is in 2012 geopend. Het indrukwekkende clubhuis aan de achttiende green is sinds kort geopend. Het gebouw is ontworpen door Mecanoo, het bureau van architecte Francine Houben. Voor het interieur is binnenhuisarchitect Piet Boon verantwoordelijk.

Bezoekadres:
Oude Haagseweg 200
1171 PE Badhoevedorp
Telefoon: 020 303 4444

Postadres:
PO Box 75134
1070 AC Amsterdam

Village

De Golf Academie

In De Golf Academie kunnen enthousiaste golfers werken aan verbetering van hun eigen spel. Hier geven PGA-Holland professionals instructie aan de golfers en kunnen deze een analyse laten maken van hun swing. Wie nieuw is in de sport maakt kennis met afslaan, chippen en putten. Ook speelsters van de Ladies European Tour komen langs in De Golf Academie.

Familieprogramma

Nieuw dit jaar is dat er op The International ook speciale activiteiten voor families worden georganiseerd. Op zaterdag is er een Girlz Golf activiteit, zondagmiddag is er een familieprogramma op de drivingrange. Het spelen van 6 holes met de familie voor het plezier en de prijzen. Meedoen aan de Familieactiviteiten? Mail naar: degolfacademie@ngf.nl.

Familieprogramma

Trackman Sessies

Op het Deloitte Ladies Open worden TrackMan-sessie aangeboden, in samenwerking met Deloitte. Met behulp van de TrackMan kan een swing worden geanalyseerd. Bijna alle Tourpro’s zweren inmiddels bij het systeem. Maar op welke tourpro lijk jij? Wil je weten op welke professional je lijkt en jouw swing verbeteren? Schrijf je in voor een TrackMan-sessie.

Trackman